CIKKEINK

Izomlazítás felsőfokon

2021.03.01 14:57

Így kerüld el az izomfájdalmakat: izomlazítás felsőfokon, akár otthon is

A különböző izomlazító technikák segítségével megelőzhető az izomfájdalmak kialakulása. Megmutatjuk, melyek a leghatékonyabb megoldások.

Izomlazítás

 

Sportolóként nyilván Te is jól tudod, mennyire fontos néha a lazítás. És most persze nem a céltalan lazsálásról, hanem a szervezet kikapcsolódását segítő izomlazításról.

Az izomlazítás legfőbb célja, hogy segítsen az izomfájdalmak kialakulásának elkerülésében és megakadályozza az egészségi állapot leromlását, de a prevenció mellett a relaxációra is kiváló lehetőséget kínál.

Most megmutatjuk, melyek a leghatékonyabb megoldások arra, hogy a leghatékonyabb módon lazíthasd el izmaid, és a testedet, valamint a lelkedet egyaránt megnyugtathasd. Akár anélkül, hogy ki kellene lépned otthonról!

Miért hasznos az izomlazító masszázs?

Az izomlazító masszázs elsődleges célja az izmok regenerációja. Lényege, hogy felszabadítja a feszülő, görcsös, sokszor letapadt izmokat. A masszázs hatására újra rugalmasak és terhelhetőek lesznek, ami a sportban –legyen szó akár amatőr-, akár versenysportról– nélkülözhetetlen a megfelelő eredményekhez.

Segíti a szabad és fájdalommentes mozgást, arról már nem is beszélve, hogy az olyan, komolyabb sérülések megakadályozásában is hatékony segítség lehet, mint az izomhúzódás vagy az izomszakadás.

A masszázs amellett, hogy testünket újból rugalmassá teszi, kiválóan alkalmas a görcsös izmok okozta fájdalmak hatékony megszüntetésére is.

Hogyan zajlik a sportmasszázs?

A sportmasszázs a nyugati hagyományokon alapuló masszázstechnika, mely sok szempontból hasonlít a svédmasszázshoz. Gyakorlatilag annak egy jóval intenzívebb, és mélyizomzatra is kiható formájának is tekinthető.

A rendszeres sportmasszázs kiválóan alkalmas arra, hogy javítsa a fizikai kondíciónkat, célja pedig attól függően eltérő lehet, hogy sportolás előtt, vagy után alkalmazzuk.

Sporttevékenység előtt a célja a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmok fellazítása. Ilyen módon izmaink rugalmasabbá, terhelhetőbbé és ellenállóbbá tehetőek. A masszázs segít felkészülni a testmozgásra, hatására növekszik izomzatunk teljesítménye, és csökken az esetleges sportsérülések esélye is.

A sportolás utáni masszázs célja ezzel szemben a regenerálás. Közvetlenül mozgás után segít abban, hogy a salakanyagok minél előbb távozzanak a megterhelt izomszövetekből. A felgyülemlett tejsav eltávolítása többek közt segít az izomláz megelőzésében.

A sportmasszázs erős, gyúró kezeléssel segít a testben jelentkező izomcsomók feloldásában. Ennek hatására megindul az elakadt nyirokkeringés, az izomzatból távoznak a felgyülemlett salakanyagok. A szervezet megtisztul és visszaáll a sejtek normális oxigén-, valamint tápanyagellátása.

Miben más a gyógymasszázs?

A gyógymasszázst sokan összekeverik a sportmasszázzsal, nem véletlenül, hiszen sok szempontból a két megoldás hasonló. Fontos tudni azonban, hogy a gyógymasszázs olyan kiegészítő kezelés, melyet minden esetben orvos rendel el, terápiás céllal, és gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi.

Nem csak egy fajtája létezik, de a sportolók számára leginkább a gyógyászati célzattal végzett svédmasszázs az, ami releváns. A svédmasszázs ugyanis különleges fogásainak köszönhetően helyileg és reflexes távolhatás révén is képes javítani a vérkeringést, csillapítani a megterhelésből vagy izombántalmakból adódó a fájdalmakat.

Izomlazítás otthon, egyszerűen? Ez is lehetséges!

Ma már nem feltétlenül kell masszőrhöz vagy gyógytornászhoz menned annak érdekében, hogy mozgás előtt és után hatékonyan lazíthasd el az izmaidat. A Compex Fixx masszírozógépek hatékony segítséget nyújtanak abban, hogy minden izomcsoportot megmozgass, legyen szó akár edzés előtti bemelegítésről, akár edzés utáni relaxálásról!

A rendszeres izomlazítás nem csak aktív sportolók, de nehéz fizikai munkát végzők, stresszes életvitelt folytatók, valamint folyamatos ülőmunkát végzők számára is kifejezetten ajánlott az egészéges izomzat, valamint a helyes testtartás hosszú távú megőrzése érdekében.

Webáruház készítés
simplepay_hu_v2